KOZMETIKUMOK

ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK

ILLATOK

EGYÉB

A Dr. Nona termékek a Holt-tengeri ásványi anyagokon és aromaterápián alapuló, forradalmian új technológiával kialakított, új generációs kozmetikumok és étrend-kiegészítők csodálatos palettája. Ezek a termékek a modern orvostudomány legújabb ismereteit és a keleti gyógyászat hagyományait ötvözve jöttek létre, felhasználva a biotechnológia legújabb vívmányait és a Dr. Nona társaság saját szabadalmait. A termékek receptúrája a fitoterápia, aromaterápia és balneoterápia tudományos ismeretein alapszik. A Dr. Nona termékek alkalmazása befolyásolja az emberi szövetek és szervek biológiai öregedési folyamatát a szervezet sejtjeinek megújítása révén.

A termékek hatékonysága klinikailag tesztelt. Az eredményeket több orvosi-gyakorlati konferencián is bemutatták. A Holt-tenger élő ereje könyvben megtalálható néhány kivonat az orvosi gyakorlatban alkalmazott termékek eredményességéről. A termékek tisztaságának és természetes összetevőinek köszönhetően némelyik termék belsőleg is fogyasztható. Bővebb információkért keresse tanácsadóját. 

2014-ben Lengyelországban a Dr. Nona termékcsalád megnyerte az Év minőségi terméke díjat!

Az eredeti technológiai megoldások (know-how) alapján létrehozott Halo Complex™ formula egyszerre rendelkezik a fitoterápia és az ökológiailag tiszta növényi olajok és kivonatok értékes terápiás elemeivel, aktív biológiai komponenssel és a Holt-tenger gyógyító erejű ásványaival. A komplexum pH-értéke a normális bőr pH-értékét közelíti meg (5,5-6,0) ezért a komplexum alapján gyártott készítmények felszívódása a bőrön és a nyálkahártyán keresztül kiválló. A Halo Complex™ elengedhetetlen összetevője a Dr. Nona kozmetikai termékeknek és étrend-kiegészítőknek.

Az archaea, melynek biológiailag aktív anyaga minden Dr. Nona termékben megtalálható, egy őssejt a lehető legtisztább formában. 3,8 milliárd éve tartó evolúciós időszak alatt nem változtatta meg sem struktúráját sem funkcióját. Rendelkezik a mindenároni túlélés genetikai  információjával és ezt az információt képes átadni sejtjeinknek. Sejtfalának részecskéi lehetővé teszik az autotróf rendszer hatásainak gyors hasznosulását a sejtekben, biztosítva a különböző anyagok szállítását a sejtmembránon keresztül (beleértve a fehérjéket és lipideket). Példa erre a bakteriodopszin – az archeák (Halobacterium Nalobium) által termelt fehérje  – amely egyfajta protonpumpaként működik. Az archeák a DNS információ hordozói, genetikai kódjuk tartalmaza a fajfennmaradás és védelem módjának információját. Ez az információ genetikai szinten átadásra kerül sejtjeinknek, erős regeneráló folyamatokat keltve az emberi szervezetben.

Egy, a mai időkig fennmaradt monda szerint, amikor Kr. u. 70-ben még ostromolták a rómaiak Jeruzsálemet, néhány rabszolgát halálra ítéltek, láncokba vertek és a Holt-tengerbe vetették őket. Mennyire meglepődtek a rómaiak, amikor a rabszolgák … nem merültek le!  A rabszolgákat újra és újra a vízbe dobták, de azok minden alkalommal újra feljöttek a víz színére. Ez annyira megdöbbentette a rómaiakat, hogy végül a rabszolgáknak megkegyelmeztek.

Paradox, de a Holt-tengerben fürödve vízbe fulladni lehetetlen. Ezt 1809-ben tudományosan megmagyarázta a francia fizikus és kémikus Joseph-Louis Gay-Lussak, aki a holt-tengeri vízmintákat vizsgálva szokatlanul magas só koncentrációt állapított meg.  Ilyen sós víz nincs sehol máshol a világon. És ez messze nem az egyetlen dolog, amely a Holt-tengert más tengerektől megkülönbözteti. A holt-tengeri partokon lévő iszap bámulatos gyógyító hatással rendelkezik.

Hiteles történelmi adatok szerint a híres Kleopátra királynő a Holt-tenger területének kizárólagos birtoklási joga után éppen az ott lévő iszapok csodálatos tulajdonságai miatt vágyódott. Az őseitől kapott recepteket aktívan hasznosító királynő arra kényszeríthette a nőrabszolgáit, hogy tetőtől talpig iszappal kenjék őt be. Azután hogy Marcus Antonius a Holt-tenger elérhetetlen partjait a szerelme számára meghódította, Kleopátra azt építtette ott meg, amit a mai időkben gyógyszer- és kozmetikai gyárnak neveznénk. Apropó, ezeknek a maradványai a mai napig megtalálhatóak…

A Holt-tengernek nincs lefolyása és emiatt a „tó” elnevezés lenne a helyesebb. A vízszintje a világóceán alatt több mit 400 méterre helyezkedik el – ez a Föld legmélyebb pontja.

A páratlan tulajdonságokkal rendelkező Holt-tenger a mai napig meglepetésekkel szolgál. Emberek jöttek és jönnek ide a csodálatos gyógyulás reményében. És valóban, ez az egyedülálló tenger csodatevő módon könnyíti meg azok életét, akik különféle betegségektől szenvednek. Ezt a gyógyító klíma, az ásványokban gazdag tengervíz, a gyógyító iszap és a termálforrások meglepő összességével lehet megmagyarázni. Az ilyen együttes csodatevően, illetve egyszerűen mágikusan hat az emberi szervezetre.

Lehetséges, hogy a varázslatot az is erősíti, hogy a Holt-tenger a Föld teljesen különleges részén van – olyan helyen, amellyel szoros kapcsolatban van három vallás keletkezése, és amelyet történelmileg a kozmikus energia középpontjának tartanak.  Azok a szerencsések, akik jártak a Holt-tengernél, tudják, hogy a víz benne ízre keserű és olajos. A számtalan, itteni üdülőhelyre érkezőt mindenképpen figyelmeztetni szokták, hogy a tengerben nem szabad túlságosan sokat tartózkodni, mivel ez égési sérülésekkel fenyegeti a test legkényesebb részeit. A magyarázat egyszerű: a magas sótartalmán kívül a Holt-tenger vize magasabb foszfortartalommal is jeleskedik. A benne lévő más ásványi sókból biológiailag nagyon fontosak a nátrium, a kálium, a magnézium, a kalcium és a bróm sói. Emellett a makroelemek összetétele tekintetében a Holt-tenger vize az ember nyirokfolyadékával és vérével azonos.

A tengerparti üdülőhelyi klinikák pácienseinek lehetőségük van saját tapasztalatukon keresztül megismerni a tengeri sókkal vett fürdők élénkítő és fiatalító hatását. Az ilyen fürdők normalizálják az anyagcsere-folyamatokat, puhító és gyógyító hatással vannak a bőrre, a mai klinikákon alkalmazott gyógyiszapoknak pedig a gyógyító hatásuk és a gyógyított betegségek száma tekintetében nincs párjuk.

A Holt-tenger vizének egyedülállósága régóta a tudósok érdeklődésének tárgya. Viszonylag nem régen a tudósok ebben a vízmedencében életet fedeztek fel – egysejtű növényeket és véglényeket. Ezek a legősibb élő sejtek – az archaeabaktériumok, amelyek egyedülálló szerkezetüket mindenféle változások nélkül megőrizték évezredeken keresztül.

Az archaebaktériumok genetikai apparátusa hatalmas életenergiával rendelkezik és őrzi a létezésért folytatott küzdelem során összegyűjtött információkat.

A „Dr. Nona” társaság tudósainak elsőként sikerült a világon létrehozni azt a Halo Complex formulát, amelynek összetételében jelen vannak az archaebaktérium származékai.

Belekerülve a véráramba a Halo Complex hozzájárul a génszintű sejtimmunitás jelentős növeléséhez. Ennek eredményeképpen a szervezet összes védőereje mobilizálódik és ezzel garantált a szervezet regenerálódása!

Dr. Nona Kuchina egyedi, kivételes technológiát fejlesztett ki a Holt-tenger ásványainak, a biomassza elemeinek, a biológiailag aktív anyagokban gazdag növényi kivonatoknak és az aromaterápiás olajoknak egy Halo Complex formulában való egyesítésére. Ez a felfedezés a társaság know-how-ja lett és a „Dr. Nona” termékek gyártásának alapjává vált.

Sok páciens érdemei szerint értékelte a Holt-tenger ajándékainak felhasználásával készült „Dr. Nona” termékek élénkítő és gyógyító hatását.

Gyakorlatilag minden embernek lehet ajánlani a gyógyító célú utazást a Holt-tengerhez. De ha valamilyen ok miatt ez az egészség utáni utazás nem érhető el, akkor van egy nagyszerű megoldás, a Holt-tengerben való fürdést lehet otthoni körülmények között is modellezni. A Dr. Nona levendula-, kamilla-, kakukkfű- és más gyógyfüvek olajával kiegészített holt-tengeri sók segítségével.

A Holt-tenger vize gyulladás elleni és fertőtlenítő hatású, gyógyítja a megfázásos betegségeket és a fertőzéseket. A természetes antioxidánsokat és aromaolajokat tartalmazó kozmetikai termékek javítják a bőr és az arc vérkeringését, emelik a tónust, megszüntetik az izületek és a gerinc fájdalmait.

A gyakorlat bebizonyította, hogy a Holt-tenger valójában élő és mindenki életét meghosszabbítja, aki használja a gyógyhatású készítményeit!

A Dr. Nona termékek megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek!

GMP GMP (Good Manufacturing Practice, GMP) – egy sor szabvány megjelölése az ipari termelésben és egyre gyakrabban a gasztronómiában is. A GMP szabványok biztosítják, hogy a kész termékben kiváló minőségű, tiszta nyersanyagok, és összetevők vannak. Szigorú ellenőrzés alatt tartja a felhasznált nyersanyagok eredetét és minőségét, a gyártás folyamatát, tárolást és szállítást. A GMP irányelvei elsődlegesen a gyógyszeripar részére lettek kialakítva. Mára már a kozmetikai- és étrend-kiegészítő termékeket gyártó cégek is alkalmazzák. A GMP irányelveinek alkalmazása magasabb szintű kényelmet és nagyobb bizalmat biztosít a fogyasztóknak a termék magas minőségével kapcsolatban. ISO A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (angolul International Organization for Standardization) egy nemzetközi szervezet, amely 1946-ban alakult. Központja Genfben, Svájcban található. A szabvány olyan dokumentum, amely előírásokat, követelményeket, útmutatókat vagy jellemzőket tartalmaz, melyeket következetesen be kell tartani annak érdekében, hogy tanúsítást kapjon, mely igazolja a felhasznált anyagok, termékek, eljárások és szolgáltatások rendeltetésüknek való megfelelést és a termék magas minőségét és bizonságosságát.