Blog

December – mit üzen a tested?

December az elmélkedés időszaka, de egyben olyan időszak is, amikor mérlegelünk és tervezünk. És vajon mi történik decemberben a szervezetünkben?

December a vastagbél hónapja, amely finoman kapcsolódik a tüdőhöz. A vastagbél az emésztőrendszer utolsó szakasza. Itt szívódik fel a víz és képződik a széklet. Átjárhatósága szükséges a szervezet megfelelő működéséhez. A leggyakoribb problémák a székrekedés, hasmenés, puffadás, aranyér, de kereshetünk összefüggést a bőrproblémákkal is. Érzékenységet érezhetsz a vastagbél meridián pályája mentén is, amely a kéz hüvelykujj oldalán halad, és a vállat is érinti. A vastagbél kapcsán a felső ajkat is figyeljük meg.

A vastagbél megfelelő működését megfelelő mennyiségű folyadékkal, rendszeres testmozgással és változatos étrenddel tudjuk támogatni. Megfelelő élelmiszerek erre az időszakra – búza, zab, rizs, bab, sok rost. A gyógynövények közé tartozik a kakukkfű, a zsálya, a bazsalikom és a majoránna.

És milyen termékek ajánlottak ebben a hónapban? A vastagbél és az emésztőrendszer támogatására alkalmas termékek:

Gonseen tea – szó szerint „átmossa” a szerveket, és mivel a vastagbél kezeli a vízháztartást, értékelni fogjuk a Gonseent. Ezenkívül támogatja az anyagcsere folyamatokat és a májfunkciókat.

Sókvartett – alkalmas fürdőbe, de peelingként, masszázs vagy szauna kiegészítőjeként is. Segíti a bőr ellenállóképességét.

Cleanseen – segíti a székletürítést, javítja a bélmozgást és regenerálja az emésztőrendszer nyálkahártyáját. Megszünteti a puffadást.

Soupseen – feltölti a szervezetet ásványi anyagokkal és vitaminokkal, betegség vagy diéta idején is használható.

Chocoseen – egy meleg ital, tele vitaminokkal, amelyet az egész család értékelni fog. Karácsonyi sütéshez is alkalmas. Feltölti a szervezetet vitális anyagokkal és a memóriára is nagyszerű hatással van.

Imunseen – C-vitaminnal teli szirup. Köhögés és megfázás esetén az egész család számára alkalmas. Támogatja az immunrendszert.

ARD tápláló ás hidratáló krém – télen is megfelelő tápláló krém. Bőrvédelem és bőrtáplálás.

0