Blog

8 egyszerű lépés a haj ápolására

hairAmennyiben a szem a lélek tükre, úgy a haj olyan, akár egy világítótorony. Néhány méter távolságból nem a szemünk szépsége látható, hanem a hajunk állapota. Bár hajunk mindenki számára látható, mégis meglehetősen intim terület. Csak néhány embernek engedjük meg, hogy megérintse hajunkat. A haj erő és az erő megszerzése agresszív cselekedet. Emlékezzünk csak Sámson történetére, vagy némely indián törzs harci szokására – a legyőzött ellenség megskalpolására.

A hajat nap mint nap támadás éri. Télen a hideg, nyáron a káros napsugarak, a hajfestés, mechanikus sérülés a hajvasalótól, vagy épp a dauertól. Fontos, hogy rendszeresen ápoljuk hajunkat, ezáltal megóvjuk a károsodástól, elvékonyosodástól, töredezéstől.

Íme 8 egyszerű lépés:

 1. Kerüld a túl meleg vizet hajmosáskor. A túl meleg víz kiszárítja a hajat és törékennyé teszi. Használj a testhőmérsékletednél csak kicsivel melegebb vizet.
 2. Ne ess túlzásba a hajmosás gyakoriságával. Engedd a fejbőrödnek, hogy szabályozza a természetes, védő olajok mennyiségét a fejbőrön.
 3. Vizesen csak mértékkel fésüld a hajat. Ilyenkor a hajszál rugalmasabb és sokkal érzékenyebb a mechanikus sérülésre.
 4. Légy óvatos a hajszárítás során. A hajnak az a legjobb, ha a levegőn természetes módon szárad meg, de ha szükséges megszárítani, akkor tartsd a hajszárítót legalább 12-15 cm távolságra a hajadtól, és használd a legalacsonyabb fokozatot.
 5. Fésüld kevesebbet a hajadat. A hajfésülésnél is érvényes – a kevesebb több. Kevesebb beavatkozással egészségesebb kinézete lesz a hajadnak.
 6. Igyál sok vizet. Nem csak a bőr hidratálására jó, hanem a hajra és fejbőrre is. Az alábbi két kezelést javasoljuk:

  Fáza3 – napi 2 kapszula
  Okseen – napi 2 kapszula
  vagy
  Ravseen – napi 2 kapszula étel előtt
  Goldseen – napi 1 kapszula étel előtt.

  Ez a kezelés nem csak a hajat és fejbőrt, de az egész szervezetet regenerálja.

 7. Heti egy alkalommal használj pakolást. Ez segíti a hajhagymák táplálását, mély regenerációt, folyadékpótlást, a hajszálak megerősödését, stb.
  Íme az egyik kedvenc (mindenből egy teáskanálnyi):

  – méz
  – olíva olaj
  – répalé
  – 1 tojássárgája
  – konyak

  Finoman masszírozd be a pakolást a fejbőrbe, hagyd 30-40 percig hatni, majd mosd le Dr. Nona Samponnal napi használatra.

 8. Fektess be az egészséges fejbőrbe. Javítsd a fejbőröd vérkeringését. Ehhez alkalmazz Dr. Nona Iszap maszkot a fejbőrre legalább heti egy alkalommal, vidd fel az iszapot vízzel hígítva vékony rétegben a hajra és a fejbőrre. Hagyd hatni kb. 30 percig majd mosd le Dr. Nona Samponnal napi használatra. Ezt követően masszírozz a fejbőrbe vékony rétegben Dr. Nona Dinamikus hidratálókrémet vagy Dr. Nona Solaris testápolót. Általános hajmosás után használj Dr. Nona Hajkondicionálót.

Kövesd ezeket az egyszerű tippeket, hogy megőrizd hajad szépségét és fejbőröd egészséget. Hajra fel!

0