Blog

A bőr megfelelő ápolása

Az öregedés, sajnos, elkerülhetetlen folyamat. Azonban az, hogyan öregszünk és ezt hogyan érezzük magunkon, vagy milyen módon nyilvánul meg, egyedülálló minden embernél.

Az öröklődés, az életkörülmények érzelmi és pszichológiai felfogása, táplálkozás, gyakori koffein és alkohol fogyasztás, dohányzás, környezetszennyezés, napon való gyakori tartózkodás, szeles idő – mindez hatással van nem csak az általános hangulatunkra, hanem a bőrünk állapotára is.

E tényezők kombinációja vagy kiegészíti, vagy gyengíti regeneráló képességünket és elmélyíti az arcon megjelenő ráncokat. Nézhetjük szomorúan a változást, vagy saját lehetőségeink szerint meggátolhatjuk a folyamatot. És ezt nem folyamatos kísérletezéssel az arcbőrön, hanem átgondolt program segítségével. Például olyannal, amelyet a Dr. Nona társaság kínál a bőr megfelelő gondozására.

Az arcápolásban  nincs semmiféle ördöngösség. Csak követni kell az alap szabályokat és rendszeresen alkalmazni az eljárásokat.

arcápolás

Tisztítás (hámlasztás)

Az egészséges arcbőr titka a megfelelő és alapos tisztítás. Ez az első számú szabály. Egészséges bőr = tiszta bőr. Ezért az első és legfontosabb tennivaló – az elhalt hámsejtek eltávolítása a bőr felszínéről a Holt-tengeri borogató kendő segítségével.

A vérkeringés javítása

Ha sok a pigment folt és túl száraz a bőr, akkor ajánlott a Dinamikus hidratálókrém felvitele, majd ezt követően 1-3 percre az Iszap maszk. Az iszap felvitelére széles ecsetet használjunk, melyet a művelet közben gyakran nedvesítünk tiszta vízben. Az iszapot nagyon vékony rétegben vigyük fel, kihagyva a szem környékét. Erre a tiszta területre vigyünk fel Szemránc balzsamot. Amíg az Iszap maszk szárad és kifejti jótékony hatását, érdemes egy kicsit meditálni. A megszáradt iszapot szobahőmérsékletű vízzel mossuk le.

Hidratálás – nedvesség megtartása a sejtekben

A víz megakadályozza a sejtek kiszáradását és öregedését. A bőrszövetben való megtartására kiválóan alkalmas a Dinamikus hidratálókrém. A krém felvitelekor ajánlott az arcbőr masszázsa, amennyibet ismerjük annak megfelelő módját. Egyéb esetben vigye fel a krémet az arcbőrre és az ujjbegyekkel való apró püfölgetéssel finoman dolgozza bele a bőrébe. Érdemes ezzel a krémmel a kezeket is megmasszírozni.

arcapolasMéreganyagok kivezetése az arcbőrből

A méreganyagok kivezetésére alkalmas az Iszap maszk, Dinamikus hidratálókrém, Holt-tengeri borogatások és az Arctej.

A bőr táplálása

Az Éjszakai krém és a Solaris regeneráló arckrém megfelelően táplálja az arcbőrt. Mindkettő a bőr mélyebb rétegeiben fejti ki hatását. Minden olyan fontos tápanyagot tartalmaznak, melyek segítik a bőr regenerálódását, fiatalítását és serkentését.A napi kommunikáció során több ezerszer használjuk arcizmainkat, létrehozva így a mimikai ráncokat – szarkalábak a szem körül, függőleges ránc az orr és száj tájékán, ráncok a homlokon. Megmutatják mindenki egyéni jellegét, mivel az arcizmaink reagálnak a gondolatainkra, érzéseinkre. Azonban ezek a mimikai ráncok átalakulhatnak állandó ráncokká, amennyiben a mikroizmok rugalmassága csökken, reagálva a megoldatlan érzelmi helyzetekre. Ilyen állapotban az izom vérellátása korlátozott: a tápanyagok és a víz nem jut el a sejtekbe és az anyagcsere lelassul. Idővel az ilyen izom körüli szövet károsodik, nemcsak a normál vérkeringés hiánya miatt, hanem az érzelmek kiéleződése miatt is.  A különféle szinten elzárt, kikristályosodott érzelmek megnyilvánulnak az izomzaton is.
Hangulatunk egyenlő a bőrünk „hangulatával”. Ezért igyekezzünk  belső és külső megjelenésünket optimistábbra hangolni, és szerezzünk magunknak tartós egészséget a Dr. Nona termékekkel.

(Forrás: Dr. Nona Kuchina – Настроение для кожи)

0

You must be logged in to post a comment.