Blog

Az egészség világnapja – április 7.

 

67 évvel ezelőtt, ezen a napon kezdte meg működését az Egészségügyi Világszervezet – a WHO. Ezen a napon épp erre az eseményre emlékezünk.

A WHO-nak két különböző, időben egymás után született definíciója van:

1. Az egészség nem csupán a betegség hiánya, hanem a teljes testi, lelki és szociális jóllét állapota, a szociális, a pszichológiai és az élettani rendszer folyamatosan változó kölcsönhatásának pozitív eredménye.

2. Az egészség annak a foka, amennyire az egyének és közösségek képesek önmaguk kiteljesítésére és szükségleteik kielégítésére, valamint megbirkózni a környezet kihívásaival, és megfelelő egyensúlyt alakítanak ki.

Bármelyik definíciót is vesszük alapul, a lényeg a harmónián és a testi-lelki egyensúlyon van. A mai rohanó világban ezt viszont nagyon nehéz elérni. Mindenkit érnek külső, negatív hatások, melyekre a szervezet belső reakcióval válaszol. Ez általában romboló hatású. Ha valamilyen fizikai problémával küzdünk, akkor általában gondterheltek vagyunk. Gondolataink a probléma körül forognak és gyakran hatalmába kerít a félelem a jövőtől. Ilyen esetben képtelenség konstruktív, problémamegoldó ötleteket teremteni. Mert minden nehézségből van kiút, de gyakran egyszerűen nem látjuk, mert a félelem és az aggály elhomályosítja a tudatot.

Dr. Nona filozófiája a megelőzés, egészségmegőrzés és az önmagunk iránti szeretet megerősítése. A pozitív gondolatok felszínre hozatala, a kiút megtalálása. Ha mentálisan megerősödünk, akkor az élet problémás szakaszait könyebben legyőzzük és az egészségünket is megőrizzük.

Néhány egyszerű mód a stressz megelőzésére, leküzdésére:

1. Gonseen tea

Fő funkciói: tisztítás, regenerálás, immunerősítés, stressz tűrőképesség növelése, harmonizálás, vérnyomás normalizálása. Napi 1-2 csésze.

2. Lovseen kapszula

Fő funkciói: pozitív gondolatok megerősítése, öntudat erősítése, depressziós gondolatok megszüntetése, önszeretet erősítése, keringés serkentése, libidó növelése. Napi 1-2 kapszula.

3. Fürdősók

Fő funkciók: tisztítás, regenerálás, harmonizálás, immunerősítés, depresszió csökkentése, stressz tűrőképesség növelése,  vérkeringés javítása. Heti 1-2 alkalommal.

4. Tonizáló testápoló

Fő funkciói: harmonizálás, izomtónus javítása, nyugtatás, bőrfeszesítés, nyirokkeringés serkentése, bőrpanaszok kezelése. Este lefekvés előtt a fürdősók után, vagy tetszés szerint naponta többször.

5. Yamseen kapszula

Fő funkciói: az alvás minőségének javítása, harmonizálás, idegrendszer nyugtatása, görcsök és feszültség feloldása, menstruációs vérzések csillapítása, vérnyomás csökkentése. Este lefekvés előtt 1-2 kapszula.

6. Sampon napi használatra

Fő funkciói: migrének csökkentése, agyi érkeringés javítása, a bőr vérkeringésének serkentése, stresszhelyzet miatt kialakult ekcémák, bőrpanaszok csökkentése. Naponta hajmosásra, tusolásra.

 7. Dr. Nona parfümök

Fő funkciói: harmonizálás, idegrendszer csillapítása, kedélyállapot javítása. Fürdés után a testre, párnára lefekvés előtt, helyiségbe, ahol tartózkodunk.

Ez csak néhány tipp a tömérdek lehetőség közül. Bármelyik Dr. Nona termékkel javítani lehet a lelki és fizikai állapoton. Elég eldönteni melyiket építsük be napi szokásaink közé. Mindegyik képes a harmonizálásra, egészségmegőrzésre és regenerálásra.

Csak Tőled függ, mennyire vagy hajlandó foglalkozni az egészségeddel!

0