Blog

Heveny légúti megbetegedések

Flu1Megfázás, meghűlés, akár influenza?

Megfelelő megelőzéssel, odafigyeléssel elkerülhetjük a megbetegedést. De mit tehetünk, ha már érezzük a kezdeti tüneteket?

Néhány bevált módszer a betegség gyors leküzdésére Dr. Nona termékek segítségével:

Kezdeti tünetek esetén (Fürdősó, Okseen, Gonseen, Dinamikus hidratálókrém)

Lefekvés előtt vegyünk egy forró fürdőt. A kádba tegyünk 1-2 evőkanálnyi Dr. Nona fürdősót (kamilla, eukaliptusz). 15-20 perc pihentető fürdőzést követően vegyünk be 3 db Okseen kapszulát, igyunk meg egy csésze erősebb Gonseen teát és feküdjünk rögtön ágyba. Reggel indítsunk 5 db Okseen kapszulával és 1 csésze Gonseen teával. Az orrnyeregre és az orrüregbe kenjünk egy kis Dinamikus hidratálókrémet. Délben 3 db Okseen és 1 csésze Gonseen tea, szükség szerint Dinamikus hidratálókrém. Este jöhet a fürdő, ahogy azt az előbb leírtam, 3 db Okseen kapszula és a Gonseen tea. Legalább 3-4 napon keresztül alkalmazzuk.

 

Láz, köhögés és nátha esetén (Fürdősó, Gonseen, Okseen, Pulmoseen, Dinamikus hidratálókrém, Szájvíz,Solaris testápoló)

Reggelente vegyünk be 3 db Okseen kapszulát és 2 db Pulmoseen kapszulát. Délben 3 db Okseen kapszulát és 1 db Pulmoseen kapszulát (5-6 napon keresztül, majd az állapot szerint csökkentsük a mennyiséget) . Lefekvés előtt vegyünk egy forró fürdőt. A kádba tegyünk 1-2 evőkanálnyi Dr. Nona fürdősót.Tegyünk a vízbe Dr. Nona Halo-gel tusfürdőt vagy Sampont napi használatra. 15-20 perc pihentető fürdőzést követően a felmelegedett bőrbe masszírozzuk bele a Dr. Nona Tonizáló testápolót vagy Solaris testápolót majd vegyünk ben 2 db Okseen kapszulát. Naponta több alkalommal gargalizáljunk Szájvizzel és igyunk erősebb Gonseen teát . Láz esetén kenjünk Dinamikus hidratálókrémet a talpra és a tenyérre. Továbbá kenjünk Dinamikus hidratálókrémet a mellkasra és a hátra.

Kiegészítő kezelések:

Egy evőkanálnyi felforralt és lehűtött vízbe tegyünk pár csepp szájvizet és pár kristály fürdősót. Az oldatot csepegtessük az orrba és fülbe naponta több alkalommal.

Gargalizáláshoz használhatunk fürdősókból készített oldatot is: 1 pohár felforralt és leűtött vízben keverjünk el egy kiskanál fürdősót.

Száraz inhalálás: öntsünk egy kis tálba egy kevés fürdősót. Vegyünk mély lélegzetet a fürdősók fölé hajolva, majd fújjuk ki a levegőt (de ne a fürdősókra, mert a nedvesség hatására elolvadnának).

Sós zokni: készítsünk egy kis tálban erős sóoldatot és áztassuk bele a zoknit. A kicsavart zoknit húzzuk fel a lábunkra, majd húzzunk rá száraz zoknit és így feküdjünk ágyba.

Erősen legyengült szervezetnél ajánlott Dakseen napi 2x fél szelet, vagy Ravseen napi 3-5 kapszula.

Az itt leírt terápiát bátran módosíthatják saját elképzelésük és lehetőségeik szerint. Gazdálkodjanak azzal, ami épp otthon megtalálható. A Dr. Nona termékek széleskörű hatásának köszönhetően akút probléma esetén bármelyik termék fokozott alkalmazása enyhülést hozhat.

De ha mégis elakadna, ugye tudja, hol keresse a választ?

0