Blog

Visszértágulat

visszer_5A visszértágulat a vénabillentyűk helytelen működésének következménye. A vér egy része nem a szív, hanem a lábfej felé folyik vissza. A vénákban feltorlódva azok kitágulását idézi elő. Ülőmunka, mozgásszegény életmód, étrend és akár családi hajlam is okozhatja.

A visszértágulat néhány tünete:

  • fájdalmak, görcsök a lábakban
  • jól látható, kanyargós vénák
  • nehéznek érezzük a lábunkat
  • az erek mentén meleg, égő érzés
  • estére beduzzadnak a lábak
  • éjszakai lábgörcsök
  • sötét és megvastagodott bőr a lábszáron
  • fekélyek

Amennyiben a felsoroltak közül bármilyen tünetet észlelnek, változtassák meg mielőbb az életmódjukat, hogy elkerüljék a visszér kialakulását, szövődményeit.

Az alábbi program a megelőzésre és a már meglévő probléma kezelésére ajánlott:

Az anyagcsere serkentésére és a vérkeringés javítására évente két alkalommal, legjobb tavasszal és ősszel, végezzen Dr. Nona Lovseen kúrát: reggel 2 db Lovseen kapszula egy hónapon keresztül, majd tartson egy hét szünetet. Ez követően újra reggelente két kapszula Lovseen egy hónapon keresztül.

A krónikus lábfájás megszüntetésére alkalmazzon Dr. Nona fürdősókból készült lábfürdőt. Egy vödörben, amely legalább a lábszár felső végéig ér, oldjon fel két evőkanál sót kb. 37° meleg vízben. A 10-15 perces lábfürdőt követően kenjen a lábszár teljes területére Dinamikus hidratálókrémet.

Amennyiben már nagyon elterjedt a visszértágulat, begyulladtak a vénák, akkor nagy valószínűséggel elkerülhetetlen a műtét. Hogy megakadályozzuk ezt az előrehaladott állapotot, az alábbi Dr. Nona készítményeket ajánljuk alkalmazni:

Belsőleg:

1. Gonseen: egy tasak egy liter vízre, napi két csészével fogyasztani

2. Ravseen: 1-2 kapszula naponta kétszer

3. Lovseen: 2 kapszula reggel

Külsőleg:

varikoz_dr-nona.infoHeti 3-4 alkalommal vigyen fel a problémás területre Dr. Nona Iszap maszkot (higítva, nagyon vékony rétegben) 20-30 percre. Ezalatt az idő alatt polcolja fel a lábait. Az iszapot öblítse le majd kenje be a lábait Dinamikus hidratálókrémmel vagy Solaris testápolóval. A legjobb ezeket felváltva alkalmazni.

Ezek a kezelések jelentős mértékben javítják a vérkeringést, csökkentik az ödémát, valamint javítják a tápanyag- és oxigénellátást.

Este érdemes két órára Szájvizes pakolást tenni a lábakra. Reggel pedig masszírozza át a lábait ujjhegytől egész az ágyékig. Vigyázat! A visszereket nem szabad masszírozni!

Néhány jó tanács:

Próbáljon meg kevesebbet állni és többet járni. Ne fürödjön túl meleg vízben. A magassarkú ne legyen 4 cm-nél magasabb. Figyeljen oda az étrendjére. Esténként polcolja fel a lábait.

Egészséges lábakat kívánunk!

 

 

0